Japanse duizendknoop bedreigt nu ook Reeshof!

18 augustus 2021

De wijkraad ontvangt diverse verontrustende signalen vanuit bewoners dat de Japanse duizendknoop nu ook oprukt richting Reeshof.

Dit is verontrustend omdat de Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) tot de meest invasieve exoten wordt gerekend. Is de plant eenmaal gevestigd, dan is hij zeer moeilijk weer weg te krijgen.

Door zijn sterke groeikracht worden inheemse plantensoorten verdrongen. Daarnaast zijn de sterke wortelstokken en stengels van de Japanse duizendknoop in staat om schade te veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen. In ernstige gevallen kan dit zelfs tot waardevermindering van woningen tot gevolg hebben.

Wijkraad Reeshof heeft de gemeente gevraagd de aanwezigheid ervan als ook de oorzaak in beeld te brengen. Daarnaast te onderzoeken welke maatregelen hiervoor te treffen zijn en wat er op korte termijn aan te doen is om verdere verspreiding tegen te gaan.

Een oproep aan alle Reeshofbewoners om alert te zijn op dit plantje, zeker wanneer deze oprukt in eigen tuin of directe omgeving. Let, voordat u begint met verwijderen, goed op de do's en dont's.

De volledige tekst do's en dont's vindt u op de website van Wageningen University

Geef het daarnaast ook vooral door aan de gemeente via een Fixi-melding want dan staat het officieel geregistreerd.

Agenda

Er zijn geen evenementen in de nabije toekomst gevonden.