Brug Koolhoven

19 mei 2018

6 januari 2017 staat in ieders geheugen gegrift: De verlengde Koolhovenlaan tot de Reeshofweg werd geopend! Koolhoven heeft  er 10 jaar op moeten wachten. 

Een jaar later kreeg de gemeente twijfels over de draagkracht van de nieuwe autobrug. Als gevolg daarvan zijn onderzoeken uitgevoerd en bleek dat de brug onveilig is voor vrachtverkeer. Alle overige verkeer inclusief bus, nood- en hulpdiensten kunnen de brug veilig gebruiken. Een vervolgonderzoek wijst uit dat de brug voorlopig afgesloten moet blijven voor vrachtverkeer. Ook zijn er nog andere knelpunten aan de weg geconstateerd: Zo zijn de klinkers in de middenberm verschoven en blijkt het asfalt op diverse plekken van onvoldoende kwaliteit.

Volop drukte voor de juridische afdeling van de gemeente en in 2019 helaas opnieuw enkele maanden irritatie en ergernis bij de bewoners van Koolhoven.  

Er is een nieuwe brug nodig die ook geschikt is voor vrachtverkeer. GEM Koolhoven en de gemeente zijn hierover met elkaar in overleg. De verwachting is dat het minimaal een jaar gaat duren voordat er een andere brug geplaatst kan worden. In de tussentijd wordt de brug nauwlettend in de gaten gehouden door de gemeente. Het is de bedoeling dat het vervangen van het asfalt en de middenberm van de Koolhoven en de plaatsing van de nieuwe brug tegelijkertijd plaatsvinden.

Nog voor de zomervakantie organiseren de gemeente en GEM Koolhoven een informatieavond over het vervolgtraject. Houd onze Facebookpagina hiervoor in de gaten. 

Agenda

Er zijn geen evenementen in de nabije toekomst gevonden.